FMT Zaječar
Fabrika Mernih Transformatora

Fabrika mernih transformatora Zaječar osnovana je 1969.godine. Od svog nastanka, fabrika je konstantnim prisustvom na tržištu i razvojem postala jedna od vodećih kompanija u domenu proizvodnje jednog dela elektro-opreme u regionu.

Sa više od 270 zaposlenih, specijalizovana je za proizvodnju mernih transformatora naponskog nivoa do 36 kV, suvih energetskih transformatora i izolatora. Proizvodni program čine i odvojni transformatori niskog napona snage do 250 kilovoltampera, torusni i zaštitni transformatori, transformatori za elektrotermiju betona, transformatori za železnicu, otpornici za uzemljenje zvezdišta, sklopovi za obračunska merenja, razne vrste prigušnica, elektro-magneta i regulatora napona.

Tim inženjera konstantno radi na usavršavanju postojećeg proizvodnog asortimana i njegovog kvaliteta ali i na analizama novih trendova, tehnologija i pripremi novih proizvoda. Noviteti u dizajnu i tehnologiji, bolji efekti i rezultati u primeni predstavljaju fokus pri projektovanju i kreiranju novog portfolija proizvoda naše fabrike.

Mogućnost samostalne izrade neophodnih komponenti koje se koriste prilikom izrade proizvoda daje fabrici sigurnost da će te delove imati na raspolaganju i na vreme u svakom procesu proizvodnje. Fabrika ne zavisi od spoljnih dobavljača i samim tim može preciznije i brže da isplanira proces i rokove proizvodnje. Brzina isporuke, pored kvaliteta proizvoda, jedna je od najvažnijih kompetitivnih prednosti naše fabrike.

Od svog osnivanja FMT Zaječar poseduje akreditovanu ispitnu labaratoriju (ISO 17020) koja je zadužena za kontrolna ispitivanja kako nasih proizvoda tako i za obavljanje usluga prema trećim licima.

Fabrika posluje po ISO standardima od 2000. godine (ISO 9001, 14001 i 27001).

Proizvodi FMT poseduju tipske ateste nezavisnih labaratorija, nostrifikacije kao i Odobrenja tipa mernih transformatora za mnoge zemlje, čime se dokazuju specificirani zahtevi u pogledu važećih standarda i kvaliteta.

Naši proizvodi dokazali su se svojim dugotrajnim stabilnim radom u svim uslovima eksploatacije. Kombinovanjem teorijskog znanja, praktičnog iskustva i moderne tehnologije uspevamo da rešimo mnoge probleme koji se javljaju u različitim električnim sistemima i da poboljšamo naponske prilike u raznim distributivnim mrežama.

Brojne osvojene nagrade predstavljaju priznanje kvaliteta koji imamo.
Tradicija fabrike je ono čime se ponosimo.

SERTIFIKATI

Okolina

Fabrika se nalazi se na samom ulazu u grad Zaječar, smeštena u veoma živopisnoj okolini, okružena šumama i rekama istočne Srbije.

Mi brinemo o našoj radnoj sredini i okolnoj prirodi što potvrđuju i nagrade koje je Fabrika mernih transformatora Zaječar dobila kao poslovni objekat sa najlepšim i najuređenijim dvorištem u opštini Zaječar.

U ovom prelepom ambientu posluju i razvijaju se nasi zaposleni, nastaju nove ideje, rešenja i proizvodi koje stvaramo već 50 godina.